• BOOldambt

Woningmarkt een van de grote vraagstukken van deze tijd!

De meeste Nederlanders, 97 procent, vinden dat er problemen op de woningmarkt zijn en er te weinig goede en betaalbare woningen voorhanden zijn. De problemen zijn dermate groot dat de woningmarkt als een van de grootste vraagstukken van deze tijd wordt gezien. Dit blijkt uit onderzoek door I&O Research in opdracht van de SP.


het hele onderzoek is via deze link na te lezen en te downloaden:

https://www.ioresearch.nl/actueel/woningmarkt-een-van-de-grote-vraagstukken-van-deze-tijd/


Uit dit onderzoek:Nederlanders met een laag inkomen besteden relatief veel aan huur

Het is niet vreemd dat de woningmarkt als een van de grote vraagstukken wordt gezien, aangezien problemen op de woningmarkt een grote impact op het leven van mensen hebben. De meeste huurders betalen tussen de 500 en 700 euro per maand. Voor veel huurders vormt de huur een grote maandelijkse kostenpost: de helft (53%) van de huurders besteedt tussen de 25 en 50 procent van hun inkomen aan de huur, voor tien procent bedraagt de huur zelfs meer dan de helft van het maandinkomen. Met name Nederlanders met een laag inkomen besteden een groot deel van hun inkomen aan de huur.


Bijna niemand vraagt huurverlaging aan

Drie kwart van de huurders overkwam een huurverhoging. Ruim een derde (36%) van de huurders vindt de verhoging redelijk, zestig procent vindt de verhoging niet zo redelijk of zeer onredelijk. In plaats van een algehele bevriezing van de huren af te kondigen maakte Minister Ollongren het mogelijk om huren tijdelijk te verlagen. Aan huurders werd de mogelijkheid geboden om een tijdelijke huurverlaging aan te vragen om hen tegemoet te komen tijdens de coronacrisis. Een klein deel, twee procent, heeft hier gebruik van gemaakt en zes procent zegt van plan te zijn dit nog te gaan doen.


5 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven